Ervaringen met de Black Knight
Een echt goede 'low budget' detector
 
Onlangs kocht ik een metaaldetector. Na veel zoeken en vergelijken las ik op internet een artikel voor de Black Knight. De volgende dag heb ik gebeld met de importeur van deze detector uit Zalk. Na een prettig en informatief gesprek heb ik besloten om deze dus aan te schaffen. En ik heb er geen minuut spijt van want na een eenvoudige montage van het apparaat (mede door de duidelijke handleiding) vond ik direct al mijn eerste eurocent op het grasveld achter mijn huis. Even later ben ik naar het bos gegaan en daar vond ik al meteen diverse kogels en kogelclips. Sommige clips lagen tot wel ÈÈn meter diep. Zoveel bereik heeft dat ding dus.

Enige weken later ging ik naar de Ardennen en wat ik daar allemaal vond…

Op dit boerenland dat vers omgeploegd was, kon ik uitgebreid aan de gang. Uiteraard nadat ik in mijn beste Frans de boer om toestemming had gevraagd. “Pas de probleme!” was het antwoord. En het was meteen prijs. 2 Leeuwencenten uit 1823, een zinken puntenslijper en een vliegtuigkogel. Nou kreeg ik het helemaal te pakken… dus op naar de volgende vondsten.

Naast de kogels vond ik ook nog wat aardewerk, door metaal dat in de pot lag. Dit vond ik o.a. in de wand van de sloot. En natuurlijk ook op het land.

Ik besloot de Black Knight eens grondig te testen. Zowel wat betreft reactie op mineralisatie en diepte en plaatsbepaling d.m.v. de “target”-knop. De resultaten spreken voor zich. Weinig tot geen last van mineralisatie in de grond en perfecte plaatsbepaling d.m.v. de eenvoudig werkende “target”-knop.

Conclusie: De Black Knight voldoet perfect aan alle verwachtingen die je als amateur kunt hebben. Hij heeft een goed bereik, werkt eenvoudig, is simpel te monteren en te gebruiken en bovendien is hij ook nog een supervoordelig geprijsd… slechts 89,50 Maar hij doet niet onder voor vele duurdere detectors.

Veel plezier gewenst met zoeken…

Rob uit Best (email: gerben.rommelse@home.nl )
 
Terug naar de Detector Testen