Voor weinig geld veel lol & avontuur: DE BLACK KNIGHT I!
Een veldverslag van twee enthousiaste zoekers.
 


Hallo ik ben Frank Pennekamp en wilde u graag iets vertellen over mijn ervaring met de Black Knight I detector, zelf zoek ik met een White’s Spectrum XLT, en heb de afgelopen 26 jaar al diverse merken gehad.

Tijdens onze afgelopen zoektocht met de metaaldetector stopte de detector van mijn zoon er mee Het was een hele oude C scope met zo’ n grote beugel als handvat. We hadden er vele leuke dingen mee gevonden, maar een detector van 23 jaar oud is dan wel een keer aan vervanging toe.

Een nieuwe moest er dus komen, maar wat voor merk en type? . Er zijn in de loop der jaren nogal wat merken en types bij gekomen. Op internet is elk merk goed vertegenwoordigd. De een doet het nog beter dan de ander, en ook de afbeeldingen ernaast van de allermooiste vondsten doen mij zwijmelen. De prijsklasse speelde echter ook mee, want mijn zoon is acht jaar oud en die laat ik niet met een speeltje van vijfhonderd euro de straat op gaan. Mijn oog was gevallen op een Black Knight I nog voor dat ik de prijs zag.

Toen Stefan (mijn zoon) hem zag op de DSH site was hij meteen enthousiast over de armsteun, de kleur, de discriminatie, het pinpointen (plaats bepalen van het voorwerp), en het sprak mij ook wel aan.

We belden DSH in Zalk op om hem te bestellen. Kijk, en dat begon al meteen goed, want de volgende dag hadden wij hem al binnen en mocht de detector ons niet bevallen, dan konden we hem zo weer terug sturen. Wat kon mij dus nu nog gebeuren.

Het eerste wat opvalt is het gewicht van de detector, echt super licht. Ik zet hem zonder problemen in elkaar en kom nog veel meer in de doos tegen zoals een schepje, koptelefoon, Nederlandse handleiding en batterijen. Alleen de laarzen ontbreken nog, maar dat komt waarschijnlijk omdat ze niet wisten welke schoenmaat Stefan had.

We zetten de Black Knight I aan en horen de eerste 'bliebjes': "Hij doet het!", zo luidt de conclusie van Stefan. Ik leg een euro op de grond en hij zwaait er over heen met de schotel, een klein piepje is slechts waarneembaar. Ik frons mijn wenkbrauwen en vraag “ zwaai er nog eens overheen ” maar weer een klein piepje.

Ik pak mijn 'test' duit die ik altijd bij me heb en leg die op de grond. Ioen hij daar overheen zwaaide kwam er wel een overtuigende piep. Want wat bleek nu? Stefan had de discriminatie veel te hoog gezet en daardoor had het euro muntje veel meer moeite om een overtuigend geluid te geven en toen ik de discriminatie terug had gezet gaf hij wel een perfect toon. Nou, met die discriminatie zit het dus wel goed en na wat experimenten kwamen we op stand drie a vier uit wat volgens ons het meest ideale is.

Stefan is nu niet meer te houden en we moeten hem dus meteen uitproberen, Ik stel voor dat we naar het strand gaan om dat het daar iets makkelijker graaft en vol ligt met allerlei voorwerpen. Gewapend met detector, schep, en koptelefoon komen wij bij het strand aan en ik werp snel nog een euro in het zand voor algehele controle.

Stefan stelt zijn detector in en gaat zoeken, als eerste vindt hij natuurlijk de onvermijdelijke trekring en even verder op is het weer raak en ik denk bij mezelf “ daar ligt die euro” maar hij haalt weer een trekring naar boven en loopt dapper weer verder. Ik zeg tegen Stefan, altijd nog even met je schotel over het gat zwaaien voordat je hem dicht gooit want er kan nog iets liggen! . Hij zwaait nog een keer over het gat en kijkt me verbaasd aan als hij nog een toon hoort. De schep gaat het zand in en daar kwam de euro naar boven die ik even daarvoor had neer gegooid.

We hebben die dag, naast veel lol, nog diverse andere dingen gevonden zoals euro muntjes, speelgoedauto, fietssleutel en aanstekers.

De detector bevalt hem prima en is ook al een paar keer door mij geleend voor op een akker en sta verbaasd hoe goed hij werkt. Met de discriminatie op drie en het diepte bereik op acht mis je geen munt. De pinpoint knop zit echt op een perfect plekje en werkt feilloos.

Ik ga niet vertellen hoe diep hij wel niet gaat en dat hij ook zo scherp is met kleine muntjes, nee, het is gewoon een goed ding die niet zo gauw een muntje zal missen. Altijd goed als een 'backup' detector of voor de kids, of als moeders mee gaat. En ook de beginner krijgt met deze Black Knight I een echt toppertje in z`n vingers, en is deze detector absoluut geen miskoop.


Stefan & Frank Pennekamp.

 
Terug naar de Detector Testen