Monumenten
 
Het avontuurlijk jachtinstinkt dat in onze prachtige hobby besloten zit kan zich soms niet op alle plekken in Nederland uitleven. Soms hangt één en ander af van de toestemming van de grond eigenaar maar daar is natuurlijk altijd nog een goed gesprek over mogelijk hetgeen dan soms toch nog resulteert in een uiteindelijk positieve oplossing. Anders ligt het als we gaan zoeken op BESCHERMDE ARCHEOLOGISCHE MONUMENTEN. Deze plekken zijn ALTIJD streng verboden terrein en we moeten ons daar dan ook niet illegaal met een detector op begeven. Houden we ons aan deze enige wettelijke regel dan zal deze hobby ons nog in lengte van jaren erg veel plezier en ontspanning geven.

Daar het altijd erg moeilijk is te weten te komen of er zich in een gemeente archeologisch beschermde plekken bevinden hebben we besloten alle plaatsen in kaart te brengen welke een dergelijk monument binnen hun grenzen hebben.Sommige van deze monumenten zijn natuurlijk erg klein maar anderen kunnen echt groot zijn. Deze lijst is hoofdzakelijk tot stand gekomen door de hulp van Machiel Koppenol (met onze dank hiervoor).

Indien je bijvoorbeeld wil gaan zoeken in het plaatsje ZALK dan typ je in het onderstaande witte kader: ZALK en klik op het kadertje 'ZOEK'. Indien er zich hier een archeologisch beschermde monument bevindt zal er het zinnetje : "Archeologisch Monument" komen te staan. In dat geval zul je hier moeten oppassen dat je niet op zo'n plek gaat zoeken. Neem in voorkomende gevallen even contact op met de proviciaal archeoloog , de plaatselijke oudheidkundige vereniging of de gemeente. Zij kunnen je in ieder geval altijd verder helpen.

We willen hiermede natuurlijk niet de kat op het spek binden en hopen dan ook dat deze hulp gebruikt wordt waar hij voor bedoelt is: NIET OP ARCHEOLOGISCH BESCHERMDE MONUMENTEN ZOEKEN!!
 

 
Beschermd archeologisch monument?
 
Controleer dus even of er op je zoekplek geen archeologisch monument staat! Houdt daar rekening mee want het zoeken bij beschermde monumenten is niet toegestaan.
 
(Vul een plaatsnaam in en klik op Zoek!) 
 
Bezoek ook onze metaaldetector site voor veel aanvullende zoekers informatie: Klik HIER om verder te gaan!