Bodemradar
Treasure Gold Hunting

 
De golden king bodemradar wordt gebruikt om grotere objecten welke diep in de grond verborgen zitten (goud, zilver, brons etc.) te detecteren en digital weer te geven op de kleuren monitor. Dit heeft natuurlijk het grote voordeel dat je kunt ‘zien’ wat er in de grond zit en of het de moeite waard is om op te graven. Ook wordt de diepte in meters weergegeven. Het te behalen diepte bereik is mede afhankelijk van de bodem omstandigheden en de gebruikte detectie units (antenne).
De GKplus bodemradar is ontwikkeld met de bedoeling om in ‘realtime’ digitale beelden van verborgen voorwerpen exact te lokaliseren en om aan te geven met welke metaalsoort we te doen hebben.. Diepte en metaalsoort-aanduiding is de grote kracht van deze grondradar.

Het maximale diepte bereik is ongeveer 8 meter en afhankelijk van het type spoel je gebruikt en natuurlijk speelt de grootte van het voorwerp of de schat ook een grote rol. Er zijn drie verschillende spoelen (1000x600mm-8 meter bereik, 360x440mm-5 meter bereik & 210x315 mm- 3 meter bereik) met elk zijn eigen specificaties. De processor in de GK is erg sterk en herkent probleemloos de diepe signalen. Met de kleinste spoel is het zelfs mogelijk kleine voorwerpen zoals losse munten en dergelijke te detecteren. Maar het apparaat is hoofdzakelijk ontwikkeld om op echt grote diepte zijn werk te doen en daar zijn de twee andere (bijgeleverde) spoelen voor bedoelt.

8 meter diepte bereik 3 meter diepte bereik

Het GK radar systeem is uitgerust met een techniek die je bij geen enkel ander systeem zal vinden. Uiterst betrouwbare 3 D grafieken die dmv de signalen worden weergegeven vinden hun oorsprong in de 32 bit processor die 25 maal sneller is dan de huidige gebruikte processors. De 128 RAM zorgt voor een grote opslag capaciteit en de CPU is bijzonder precies.

De GK bodemradar kan , naast metaaldetectie (zie de twee onderstaande grafieken), ook holle ruimtes en tunnels detecteren. Dus naast schatvondsten zijn oude onderaardse tunnels, kelders en beerputten simpel te detecteren. Alles wordt perfect weergegeven op het digitale beeldscherm. Vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest!!Metaaldetectie-grafiek


Pijplijndetectie-grafiek


Speciale GK uitvoering voor overheden en bedrijven

De GK 2009 Plus is oorspronkelijk ontwikkeld voor militaire doeleinden. De fabrikant wilde detectie apparatuur creëren die niet alleen de vele verschillende explosieven kon lokaliseren, maar ook tunnels en andere holle ruimten en dit tot op grote dieptes. Deze versie wordt onder de naam AVCI XM1 verkocht en door militairen in de hele wereld gebruikt.

De AVCI XM1 bleek echter niet alleen voor militaire doeleinden interessant te zijn. Archeologie werd de volgende uitdaging. Na gedegen marktonderzoek en productontwikkeling kwamen de technische jongens met de GK Plus voor de dag. De moeilijke en soms gevaarlijke omstandigheden waarin deze mensen hun werk doen resulteerde in de toevoeging van een waterdichte infrarood camera voor het onderzoeken van moeilijk toegankelijke ruimten en een gassensor (in onderaardse ruimten is komt vaker gas voor).

De GK 2009 Plus blijkt echter ook zeer functioneel te zijn bij de vele werkzaamheden van overheden & bedrijven Om er maar een paar te noemen: detecteren van putdeksels, grensijzers, stroomleidingen, waterleidingen en rioolbuizen. Maar ook het visueel inspecteren van (riool) buizen met behulp van de waterdichte infrarood camera behoort tot de mogelijkheden. Bestaat er een vermoeden van een gaslek, dan schakelt u eenvoudig de gassensor om dit te controleren.

Deze bodemradar is natuurlijk ook uitermate geschikt voor de professionele amateur archeoloog.

De GK 2009 Plus is eenvoudig te bedienen. Op het beeldscherm is te lezen welke handeling verricht moet worden en er is een extra infoknop die u, nadat u hem hebt ingedrukt, alle informatie geeft over het menu waarin u zich op dat moment bevindt.

De allernieuwste digitale precisie techniek met een eenvoudige bediening maar met opzienbarende resultaten.

Zie onder voor meer algemene informatie of bel met de importeur: Detection Systems Holland 0383636591.


Tunneldetectie-grafiek


Hieronder staan een aantal grafieken die in realtime (dus direct zichtbaar op het beeldscherm) een schatvondst weergeven. Deze voorbeelden zijn slechts enkele van de miljoenen combinaties welke kunnen voorkomen. Alle mogelijkheden die de GK deepscan radar heeft, zitten in de machine zelf. Er is dus geen extra hardware nodig om succes te hebben zoals bij andere systemen.Als je wil weten waar die oude kasteeltunnel loopt, of waar oude kelders of andere holle ruimtes liggen dan is de GK grondradar een fantastische hulp. Alles wordt ook hier weer middels grafieken in realtime zichtbaar gemaakt. Zie onderstaande grafieken.CAMERA.

Bij de GK deepscan radar wordt een camera met hoge resolutie gebruikt (bijgeleverde accessoire) die zowel aan de oppervlakte als onderwater gebruikt wordt. Deze camera kan nog op 30 meter diepte goede beelden opnemen. Er zit ook een infrarood functie op zodat ook bij donkere omstandigheden uitstekende beelden weergegeven worden.

Dankzij de 7 inch (17 cm) kleurenmonitor worden de beelden in DVD kwaliteit weergegeven en opgenomen worden. Zo kun je later beeld voor beeld oproepen (slow motion) om eea beter te bekijken en om de beslissing te nemen om te duiken en wellicht de vondst van je leven te doen. (De goudschat van de Lutine??)

De camera kan ook gebruikt worden voor plaatsen waar je zelf niet of moeilijk in kunt komen (Denk aan bv beerputten of andere ruimtes met een erg smalle ingang of instortings gevaar). Alle gemaakte opnamen kunnen later gewoon bekeken worden (zoals met een digitale camera)De GK bodemradar geeft alle data en beelden in de hoogste kwaliteit weer. De nachtcamera heeft een 30 meter lange kabel om ruim aan het werk te kunnen gaan in zee, meer, tunnels en verder overal waar je denkt dat er wat te ontdekken is .

GASSENSOR.

Als extra en als enige heeft de de GK radar ook een functie welke GAS detecteert. Schadelijke toxische metaaloxides welke erg schadelijk voor de mens zijn worden direct opgemerkt.

ACCELERATIE METER.

Met dit onderdeel wordt de negatieve werking die ontstaat tijdens het bewegen van de spoel boven de grond geëlimineerd. Met andere woorden: De grondbalans kan geoptimaliseerd worden zodat nog betere vondst resultaten geboekt kunnen worden.

ACCESSOIRES.Er zijn verschillende accessoires te koop. Stevige draagtassen voor de unit en de schotels. Een passende hoofdtelefoon en een oplader voor de lithium batterijen.Prijs zie onze Online Shop!

Voor verkoop kunt u bij ons dagelijks terecht. We hebben de GK Bodemradar op voorraad

© Copyright DSH 2008
 
Wilt u meer informatie hebben over deze detector? Neem dan contact op via telefoon nummer 038-3636591 of stuur een email naar Detection Systems Holland
 
 
- Terug -