Test White's COINMASTER (Prizm) serie
 
 
Als er een bekend merk een nieuwe serie op de markt brengt dan zijn wij altijd zeer nieuwsgierig of de door de fabriek aangegeven prestaties wel kloppen of dat deze met een korreltje zout genomen moeten worden. Bij de meeste gerenommeerde merken kloppen deze meestal wel en kunnen goedkopere merken soms enorm mee vallen (Black Knight) maar dat een detector beter presteert als dat er in eerste instantie wordt aangegeven door de fabrikant c.q. importeur is apart te noemen want dit is wel het geval bij de White’s COINMASTER serie. Wat eigenlijk als eerste opviel was het batterij gebeuren. Je druk op een knopje en een klepje springt open. Je legt er twee 9 volts batterijen in, doet het klepje dicht en...zoeken maar!!

Als eerste ben ik met de COINMASTER, de goedkoopste uit de serie, naar het strand gegaan. Wat mij direct opviel was dat de disc. maar 1 streepje open hoefde om de detector al compleet stil te krijgen, ijzer weg is ook weg. Het ouderwetse ‘tuut-krak’ is bij de COINMASTER (Prizm) serie verleden tijd. Op een gegeven moment wil je de grens gaan verkennen van het toelaatbare, dus, wanneer gaat de detector nou zenuwachtig worden.

Gevoeligheid vol open, stil... signaal en... een euro. Naar de vloedlijn, stil.... het zoute water in.... stil. Signaal en.....een loden dop.

Deze White’s detectoren zijn zo stil dat je af en toe je schepje langs de schotel zwaait om te kijken of de COINMASTER (Prizm) het eigenlijk wel doet. Verdere zoekresultaten waren o.a. dat bij het derde streepje op het discriminatie scherm je de treklipjes compleet kwijt bent en de trouwringen gewoon nog detecteert, dit is voor een detector in deze prijsklasse super.

De diepste en ook gelijk de leukste vondst van de dag was een zilveren gulden uit 1956 maar wel op een diepte van rond de 30 cm.

CONCLUSIE: De White's COINMASTER (Prizm) serie is voor de doorgewinterde strandzoeker een super detector: Stil, uitstekend diepte bereik en perfecte metaalselectie

Maar er kwam net een van mijn favoriete akkertjes vrij doordat de boer geoogst had. Dit was een goede plek om de COINMASTER (Prizm) uit te testen. Ook hier moest ik weer wennen aan de ‘Sound of Silence’ die de COINMASTER PRO ten gehore bracht. Deze akker is gelegen op de zandgronden van Noord-Holland en wordt ieder jaar goed bemest (hoge mineralisatie) wat weer niet ten goede komt aan de kwaliteit van de koperen voorwerpen en munten.

Dieptebereik was ruim voldoende voor een detector van deze prijsklasse: Duit stad Utrecht 20 cm, kledinghaakje 17e eeuw 15 cm, Muntgewichtje(helaas te slecht) ook 15 cm . Een Friese oord kwam op een diepte van bijna 30 cm omhoog en dat is op akkergrond niet mis.

ALL OVER CONCLUSIE: De White’s COINMASTER serie is een erg lichte en bijzonder makkelijk te bedienen allround detector zonder hinderlijke bijgeluiden en/of twijfeltonen. Je moet met de COINMASTERS de schotel soms wat langzamer over de grond heen en weer laten gaan, maar daarentegen graaf je ook vrijwel geen rommel meer op maar komen de mooie vondsten, waar je `t natuurlijk voor doet, naar boven.Meer informatie:

Detection Systems Holland
Veerpad 2
8276 AP Zalk

tel: 038 3636591
email: info@metaaldetectors.nl

 
- Terug -