OP PAD MET DE WHITE’s PRIZM IV DETECTOR.
 
 
Vorig jaar heb ik in de zomervakantie een White's Prizm IV gekocht. De detector bevalt mij heel goed en heb er al heel wat leuke vondsten mee gedaan.

Hier bij ons in de buurt heeft vroeger een tolhuisje gestaan. Met mijn vorige detector vond ik er een rijderschelling van de stad Nijmegen hij was van 1686 en nog van aardige kwaliteit. Ik ben er daarna nog wel een keer geweest om te gaan zoeken maar ik vond er niet zoveel meer. Ik dacht toen dat het gewoon toevals treffer was geweest.

Nadat ik mijn nieuwe White’s PRIZM IV detector had gekocht ben ik er nog een paar keer naar toe gegaan om hem eens echt uit te proberen. Nou, toen kwamen er erg veel leuke vondsten boven water waaronder een grote zilveren Florijn van Overijssel (zie foto). Die zijn echt zo groot dat ik eerst dacht dat het een cijferplaat van een horloge was. We kregen de sneeuwperiode en zoeken ging dus niet meer. Toen de sneeuw weg was ben ik meteen weer naar de zelfde plek gegaan en een van de eerste vondsten was een prachtige rijderschelling van de stad Deventer uit 1690, hij is echt puntgaaf en ik ben er echt erg wijs mee. Daarna ben ik er nog vaak geweest alleen geen munten meer gevonden. Wel allerlei andere leuke vondsten gedaan. (zie de foto van m`n vitrine)

Laatst had ik gelukkig weer even de tijd om te gaan zoeken, het weer was mooi dus ging ik naar de bewuste plek. Na een tijdje vond ik aan de slootkant alweer een rijderschelling, deze was ook van de stad Nijmegen. Helaas was de munt zo goed als versleten maar toch erg leuk dat ik er weer een gevonden heb. Zo zie je maar, een plek is nooit echt ‘leeg’Ik vind de Whites PRIZM IV een echt erg fijne en makkelijke detector waar ik tot nu heel veel plezier aan beleeft heb.

Jan-Pieter.
 
- Terug -