Ultrasone reiniging. Ultrasoon techniek wordt gebruikt voor reiniging van allerlei metalen voorwerpen. Tandartsen, garage bedrijven, tatoo, piercing, juweliers, pedicure, horloge makers, klokkenmakers, hobby, metaaldetectors, archeologie en vele andere beroepsgroepen maken gebruik van deze ultrasone reiniging.
 

ULTRASONE REINIGING

GENERALSONIC ULTRASOONS TOT 13 LITER INHOUD
(Afbeeldingen & Prijzen)
 
 
Zoeken met een metaaldetector resulteert natuurlijk vaak in het vinden van munten en voorwerpjes. Ik kan me het enthousiasme goed voorstellen als er bv een munt gevonden wordt en je meteen wil weten wat het is: Het vuil wordt er zo snel mogelijk afgeveegd om de beeltenis te bekijken. Wat men zich dan niet realiseert is dat je dan de kans op breuk vergroot en misschien een en ander beschadigt en dat zou natuurlijk zonde zijn. Beter is om met reiniging te wachten totdat je thuis bent.
 
Vroeger reinigde men met huis, tuin en keuken middeltjes en een paar jaar geleden was de zogenaamde " Tumbler" een bekend fenomeen. Een soort kleine wasmachine trommel gevuld met staalkorrels moest het schoonmaak werk doen. Ik vind dat dit een geheel verkeerde manier van schoonmaken is daar er in feite een laagje afgesleten wordt. Beeltenis of relief wordt vager en in de eventuele verdiepingen blijft het vuil toch gewoon zitten. Ook het patina (bv die mooie groene kleur) wordt door onvakkundig schoonmaken verwijderd en dat zal toch zeker niet de bedoeling kunnen zijn. Het is gevonden en niet in een winkel op de hoek gekocht dus glimmen hoeft echt niet, als we maar een schoon voorwerp of munt hebben waar alles duidelijk op te zien is zodat ook de determinatie optimaal zal zijn.
 
De tijd staat niet stil en inmiddels is het ultrasonisch reinigen een deugdelijke en eenvoudige manier van schoonmaken gebleken. Een paar jaar geleden waren deze machines onbetaalbaar en vond je ze hooguit bij de tandarts of juwelier. Naast dat de techniek niet stil heeft gestaan zijn deze ultrasoons voor iedereen qua prijs betaalbaar geworden.
 
In de grond krijgt elke metaalsoort (behalve 14 kz en hoger waardig goud) te maken met allerlei zuren en mineralen, dus bodem invloeden . Deze kunnen "aankoeken" aan bv. de munt. Soms is deze koek fragmentarisch maar het komt ook voor dat er een dikke corrosie laag aanwezig is. Ook nestelt deze grondkoek zich ook in gaatjes, sleufjes en andere verdiepingen in munt of voorwerp en dat willen we zonder enige beschadiging van metaal of tekening verwijderen. Dan komt de ultrasoon om de hoek kijken. Samen met een niet agressieve, speciale reiniger (R 33) mag en kun je een optimaal resultaat verwachten. Dit resultaat zal geen negatieve invloed hebben op de vondst!
 
Hoe werkt een Ultrasoon
 
Voor & Na de Reiniging
Zonder een moeilijk technisch verhaal te vertellen zal ik het zo eenvoudig moegelijk proberen weer te geven. Onder de bodem van de roest vrij stalen bak zijn 1 ,2 of 3 elementen geplaatst welke, middels een hoogfrequent, een trilling in de vloeistof veroorzaken. Deze trilling vertaalt zich door de vorming van miljoenen luchtbelletjes (per seconde) welke gedurende de werking tegen de vondst aan zullen " knallen ". Door deze werking zal het vuil dat zich op het voorwerp bevindt na verloop van tijd los gaan laten zodat de originele vondst schoon wordt met behoud van patina. . Slijtage plekken zullen niet voorkomen want alleen de losse delen, die geen onderdeel zijn van de vondst, verdwijnen. Ik denk dat deze vorm van reinigen de veiligste en betrouwbaarste manier is. Spoel de vondst altijd na de reiniging af met gedestilleerd water en wellicht is het verstandig om daarna eea met zuurvrije vaseline in te smeren . Elke metaalsoort kan in de Ultrasoon gereinigd worden, maar ook andere vaste materialen kunnen probleemloos schoon gemaakt worden. Test `t natuurlijk eerst eens uit met waardeloos materiaal om te zien wat er gebeurd zodat je een duidelijke indruk krijgt van hoe en wat.
 
Verder kan de Ultrasoon gebruikt worden voor: Machine en auto & motor onderdelen, gereedschappen, tandarts apparatuur, beauty centra, pedicure, juweliers, horlogemakers, brillen, tatoo shops , medische apparatuur, numesmaten, piercing, archeologische instanties en restaurateurs.
 
Hieronder zie je een staatje van de mogelijkheden , specificaties en prijs van de boven genoemde ultrasoons reinigings chemie en heb je specifieke vragen? Aarzel niet en bel ons gewoon even op ( 038 3636591). Voornoemde ultrasoons hebben we ruim op voorraad. De garantie is 12 maanden en de vloeistof is te verkrijgen in 250 ml, 1 en 5 liter.

Graag zijn we u van dienst met de juiste keuze voor wat betreft ultrasone reiniging & chemie Voor hobby gebruik tot bedrijfs- en industrielijn hebben wij een ruime keuze in eersteklas ultrasoons.

PEDISONIC: ACTIE 2 LITER MODEL

Top kwaliteit Ultrasoon, de PEDISONIC 2 liter Geschikt voor Pedicures en klein materiaal De Pedisonic wordt geleverd inclusief korf en deksel.

 • Stroomopname: 100 Watt
 • HF ultrasoonvermogen: 140 Watt
 • Timer: 1 30 min.
 • Ultrasoon transducers: 2
 • Tankafmeting inwendig (lxbxh): 230x120x80 mm
 • Afmeting uitwendig (lxbxh): 260x150x205 mm
 • Behuizing: gelakt plaatstaal, kleur wit
 • RVS korf
 • RVS deksel
 • 12 maanden garantie
 • Nederlandse handleiding.
 • Pedisonic en reinigings chemie leverbaar uit voorraad
 • Zie onze webshop voor de actuele prijzen!
 
Detection Systems Holland http://www.metaaldetectors.nl/ Telefoon Nummer 038-3636591 Email info@metaaldetectors.nl